![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEga88faJWwvxW7y1M0ieDwpEhqmsPGqjWeA3mZQ9lOCbF_f1_rfUTktvmBsCeZwdN0SbcsRMXrRdQkNwEA-_3YsN96f9sduhnHKMdQildlFMnljf9acHlu9xSo5rAKfDqh4gkN57ZQsU_8Y/s320/WS_99_1886-kalkkimaali.png)
Wiipurin Sanomat 99, 26.6.1886
Hywää kalkkimaalia saadaan jos kalkkia liu'ottaessa, weden asemasta käytetään maitoa ja annetaan sen seisoa 24 tunnin ajan. SIinä tapauksessa että hiukan wettä lisätään, pannaan liu'okseen myöskin ¼ walkoista juustoa, hämmennetään hywin, ja siiwilöidään hienon siiwilän läpi, kankean harjan awulla. Wäriksi kelpaa sinkki- ja lyijywalkoinen, ultramarini, kromikeltainen; kaikki nämät owat kuitenkin hywin hienoksi jauhettawat. Siwellin on käyttämisen jälkeen aina maidolla pestäwä.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti