24.8.08

Kirjevaihtoa

Käsiteollisuus 3/1909

Toimitukselle:

Sekä "sällit" että vasta oppiin lähtevät ovat Käsiteollisuudelle kiitollisia siitä, että neuvojen osastossa on alettu maalaustyötäkin selvitellä. Kun ei suomenkielellä löydä mitään tätä alaa pohtivaa kirjaa, olisi suotavaa, että arc. Toimitus ainakin näin kysellessä opastaisi syvemmällekin ammatin salaisuuksiin. Tässä toivossa pyytäisin ammatti-maalarina saada jotain neuvoa siihen, miten itse-sekoittamilla valmisteilla voisi oksien hikoamisen estää. Tammikuun Käsiteollisuudessa mainittu lakka kun tavallista suuremmissa maalaustöissä tulee suhteellisesti kalliiksi.

Ammatti-maalari


Vastaus edelliseen. Niin syvällisiksi kuin arc. maalari toivoo, emme tätä maalausopastusta ahtaan tilan vuoksi lehdessämme voi ulottaa. Kuten toisessa paikassa lehteämme mainitaan, on tulossa sarja ammatillisia tietokirjoja ja meillä on mieleinen tilaisuus tässä mainita, että kelvollinen maalauksen käsikirjakin ton jo näitten joukkoon suunniteltuna.

Mitä kysyttyyn oksain kuolettamiseen tulee, kehoittaisimme koettamaan kalkkiseoksen sivelemistä oksille, mikä aines kuivettuaan tietysti pois raapitaan. Kalkin pitäisi kuivaessaan imeä tärpätti-ainetta oksasta itseensä.

Toimitus.

Ei kommentteja :