14.1.22

Hieman kevään muodista.

Sisä Suomi 58, 10.3.1928

Kun tutkii ensimmäisiä tämän kevään muotiuutuuksia, niin joutuu melkein ymmälle. Sillä tuntuu kuin kaikki olisi muotia, Parisista saapuu huhuja viivoista, väleistä ja aineista. Useat niistä ovat jyrkästi vastakohtaisia - ja kuitenkin ne kaikki ovat lähteneet taatuilta muotikuninkailta, tämän kevään suurimmalta Patoulta, y. m.

Mutta jotakin uutta ja määräävää silti on muotiin tullut - sen monipuolisuus vain osoittaa, että kullakin on mahdollisuus pukeutua makunsa ja yksilöllisyytensä mukaan, tarvitsematta kaavamaisesti pukea yllensä juuri määrättyä muotia, vaikka se ei ollenkaan sopisikaan.

No, alkaaksemme alusta, ovat tämän kevään värit yhä edelleenkin kauan muodissa olleet tummansininen ja musta, mutta niiden rinnalle on tullut joukko kirkkaita värejä: Patou's Japanese green, Patou's English red, Coquille d'oeuf y.m., jotka vallankin ensiksi mainitut vihreä ja punainen ovat omituisia värejä pukien vain harvoja, mutta niitä sitten kyllä hyvin. Munankuoriväri tulee olemaan hieno ja pidetty - viime vuotisen valkean tilalle.

Yleensä ovat linjat ja viivat muuttumassa naisellisemmiksi. Se melkein liiallinen yksitoikkoisuus ja suoraviivaisuus, joka on ollut kauan jo vallalla, katoaa, ja tilalle tulee monimutkaisempi leikkaus, volangeja kaikissa mahdollisissa paikoissa - iltapuvuissa luonnollisesti, aamupäiväpuvuissa on pysynyt edelleenkin sama siro urheilupukutyyli, se onkin käytännöllinen ja mukava pitää. Joitakin pikku-uutuuksia vain, kuten "kalansuomuvyö", vyötärö hieman ylempänä ja hame jonkun verran pitempi y.m.

Hattu on hyvin määräävä tekijä pukeutumisessa. Hyvin pienet hatut ovat edelleenkin muotia, niin pienet, että ne vaikuttavat ihan tukkalaitteilta. Koristeet ovat kiiltäviä ja kovia, joko neula, solki tai joku ruusuke, ei pehmeitä untuvia t.m.s.

Kaikesta päättäen näyttelee harso, joko pitkä tai puolipitkä, tänä keväänä huomattavaa osaa ja kieltämättä se onkin "vaikuttava" aistikkaasti hattuun kiinnitettynä. Musta hattu on edelleenkin muotia, mutta sen ohella melkein kaikki muutkin värit kuin myös väriyhdistelmät. Valinnan varaa on.

Hartialiina on taasen pidetty, tuore kukkakimppu ja beigevärinen nenäliina - lopun sanoo ompelijanne ja muotilehti.

. M-i.

Ei kommentteja :