27.12.07

Jazz-väri (mainos)

Jazz.
JAZZ värillä voidaan värjätä puseroita, jumperpuseroita, liinavaatteita, päällysvaatteita, koristeita, lastensukkia, pukuja, hattuja, myssyjä, lakkeja, urheilupaitoja, jakkuja ja esiliinoja.
Liinaisia verhoja, tyynyliioja, lampunvarjostimia, pöydänhalkaisijoita, pöytäliinoja, kudottuja vaatteita, nauhoja, hansikkaita, vöitä ja kravatteja.
JAZZ on parain ja täydellisin väri kaikkia kankaita varten: silkkikankaita (luonollisia ja keinotekoisia), pumpulikankaita, musliineja, kreppejä, georgetteja, liinakankaita, flanelleja, villakankaita ja puolivillaisia varten.
JAZZ säilyttää kudonnan.
JAZZia käytettäessä ei tarvita suolaa eikä etikkaa. Ainoastaan kuumaa vettä ja JAZZia- Jokainen pahvirasia sisältää kaksi erikoiseen säilyttävään paperiin käärittyä koteloa JAZZia. Jokainen kotelo sisältää tarkan määrän määrättyä väriä, joka tarvitaan joko puseron tai jumper-puseron värjäämiseksi. Tämän määrän mukaa nvoidaan laskea paljonko tarvitaan muita vaatteita varten.
Useat JAZZ-värin käyttäjät punnitsevat värjättävät vaatteet. Jos haluaa täten menetellä tulee muistaa, että jokasien kotelon sisältö värjää 60 grammaa vaatteita.
Mustaa, neekerinruskeata, ja mariinisinistä varten tulee käyttää kaksinkertainen määrä JAZZia.
MITEN VÄRJÄÄMINEN ALOITETAAN.
Anna JAZZin täydellisesti liueta. Jokaista koteloa kohti käytä vähän enemmän kuin yksi litra vettä (kiehuvaa). Kuitenkin, jos värjättävä esine on hyvin suuri eikä vettä olisi riittävästi sitä kokonaan peittämään, vaikka väriä sen painon mukaan on tarpeeksi, saa lisätä vettä. Värjättävän esineen tulee olla koko ajan veden peittämä. Värin liuetessa sekoita koko aika ja pidä huolta, että kaikki väri on sulanut.
Käyttöohjeen mukaan voit värjätä minkä esineen tahansa pahvirasialla olevan mallivärin väriseksi.
VAALEITA VÄRIVIVAHDUKSIA VARTEN KÄYTÄ VÄHEMMÄN JAZZia, ja ota värjättävä esine pois väriliuoksesta heti, kun olet saanut siihen haluamasi värin.
VÄRIN LIUETTUA.
Kostuta värjättävä vaate haaleassa vedessä ja upota se sitten kuumaan JAZZI-väriliuokseen; sekoita hyvin. Ja katso, että värjättävä vaate on kokonaan väriveden peittämä ja niin höllänä kuin mahdollista. Anna sen nyt olla 20 minuuttia värissä usein liikuttaen sitä raitojen välttämiseksi. Pidä liuos niin kuumana kuin mahdollista.
20:n MINUUTIN JÄLKEEN.
20:n minuutin jälkeen huuhtele värjätty esine niin monessa kylmässä vedessä yhä uudelleen ja uudelleen kunnes huuhteluveteen ei enään jää väriä. Sitten anna esineen valua (älä väännä, äläkä puserra).
LOPUKSI.
KEVYET KANKAAT ovat osaksi kuivattavat varjossa ja sitten kiedottavat valkeaan vaatteeseen ja kostein prässättävät.
PAKSUMMAT KANKAAT ovat kosteina silitettävät nurjalta puolen kohtuullisen kuumalla raudalla.
ERITYISIÄ OHJEITA MARIINISINISEN, NEEKERIRUSKEAN JA MUSTAN VÄRJÄÄMISESSÄ.
JAZZI antaa suurenmoiset tulokset näissä vaikeissa väreissä jos vaan tarkasti seurataan ohjeita. Ainoa eroavaisuus on siinä, että täytyy käyttää kaksi kertaa enemmän väriä. Esim. jos tahdotaan värjätä pusero, jonka paino on keskimäärin 60 grammaa, tulee käyttää pahvirasiassa olevat molemmat kotelot JAZZia ja yksi litra vettä (kiehuvaa). On pidettävä tarkasti huolta, että vesi on kiehuvaa.
Sitä syvempi, tummempi väri saadaan mitä kauemmin ja mitä kuumimmassa liuoksessa värjättävä esine pidetään.
MUISTUTUS: Neekeriruskea käytettynä tavallisesti: YKSI kotelo litraa kohti, antaa TUPAKAN RUSKEAN VÄRIN.
JAZZ on täydellisin ja paras värjäysaine sekä silkkikankaita, villa-, pumpuli- ja liinakankaita y.m. varten, mutta tulee muistaa, että samanlaisesta liuoksesta saadut värivivahdukset vaihtelevat kankaiden kudonnan mukaan. Silkki on tavallisesti kirkkaampaa, villakangas syvempää, tummempaa väriltää kuin samankaltaisessa liuoksessa värjätty pumpulikangas. Pahvirasialla oleva malliväri on värjätyn pumpulikankaan väri. Likaiset vaatteet ovat ennen värjäämistä pestävät jos tahdotaan saada niihin kaunis väri.
TAVALLINEN JÄRKI SANOO, että jo kerran tummiksi värjättyjä vaatteita, esineitä, ei enään voida värjätä vaaleiksi. Musta esim. voidaan vaan uudelleen värjätä mustaksi. Valkea ja kermanvärinen voidaan värjätä minkävärisiksi tahansa. JAZZ voi entiselleen värjätä haalistuneet värit ja sillä voidaan antaa ennen värjätylle esineelle aivan uusi värivivahdus. Tässä tapauksessa ei värivivahdus tietystikään ole samanlainen kuin se olisi ollut sellaisessa kankaassa, joka ei ennen ollut värjätty.

Ei kommentteja :