26.7.15

Triebolit-Henna-saippuat "Rapid" käyttöohjeet

Yhteen tukanpesuun otetaan 2-3 ruokalusikallista Triebolit-Henna-saippuaa "Rapid" aina pestävän tukan runsauden mukaan. Tarkasti on pidettävä huolta siitä, että tukka tasaisesti ja runsaasti peitetään Triebolit-Henna-saippualla, sillä vain sillä tavalla aikaansaadaan tasainen värjäys.

Se määrä Triebolit-Henna-saippuaa "Rapid", joka tukanpesuun tarvitaan - tällöin on käytettävä metallivapaata astiaa - lämmitetään vesikylvyssä (koskaan ei saa panna saippuaa suoraan tulelle). Sillä aikaa kun saippua lämpenee, rikotaan yhtä tukanpesua varten kaksi kappaletta oheisista tableteista käärimällä ne paperinpalaseen ja hakkaamalla ne sitten rikki kovemmalla esineellä. Täten saatu jauhe kaadetaan lämminneeseen saippuaan ja liuotetaan siihen täydellisesti seosta jatkuvasti hämmentäen. Tizian (n:o 4) ja Goldblond (n:o 2) varten tabletteja ei käytetä. Platinanvaaleassa (N:o 5) ja Dekolorissa (N:o 6) liuotetaan, tablettien sijasta, näitten värien mukana toimitettu jauhe lämmitettyyn saippuaan. Yhden putken sisältö on tarkoitettu yhteen värjäykseen.

Elleivät hiukset ole rasvaisia, voidaan niihin heti panna runsaasti ja perusteellisesti Triebolit-Henna-saippuaa "Rapid" kunnes se vaahtoaa. Jos hiukset kuitenkin ovat rasvaiset (likaiset), on suositeltavaa ennen värjäystä pestä ja viruttaa ne hyvin. Kun sitten hiukset on hyvin virutettu, hangataan ne pyyhkeellä hyvin kuiviksi, jonka jälkeen niihin huolellisesti pannaan Triebolit-Henna-saippuaa "Rapid", kunnes tämä vaahtoaa. Siitä on tarkasti pidettävä huolta, että hiusten jokainen kohta on tasaisesti peitetty Triebolit-Henna-saippuat "Rapid". Aina sen mukaan, kuinka tumma väri halutaan, annetaan vaahdon vaikuttaa 5-30 minuuttia. Platinavaaleassa 15-40 minuuttia.

Jos on värjättävä valkeita hiuksia ohimoilla taikka erityisen vahvasti harmaantuneita kohtia tukassa, niin on suositeltavaa, että näihin kohtiin ennen yleistä tukanpesua hierotaan Triebolit-Henna-saippuaa "Rapid".

Kestolaineitetut, valkaistut taikka aikaisemmin värjätyt hiukset ovat enimmäkseen jo vaahdon 15 minuuttia niihin vaikutettua tarpeeksi värjätyt. Tällaisiin hiuksiin imeytyy nim. hiusväri paljon nopeammin, mikä erikoisesti on pidettävä mielessä, jotta tukka ei tummuisi liikaa. Triebolit-Henna-saippuan "Rapid" tarpeeksi vaikutettua tukkaan virutetaan se tarkasti pois. Suositeltavaa on myöskin värjäyspesun jälkeen, että tukka pestään tavallisella juoksevalla saippualla ja itten huuhdotaan perusteellisesti.

Jälkikasvin käsittelyssä sekotetaan väri lisäämällä siihen magneesiaa ohueksi puuroksi mikä pannaan jälkikasvuun. (Tähän tarkoitukseen ostetaan apteekista "kevyesti saostettua magneesiaa".)

Väritäplät otsalla, niskassa j. n. e. voidaan ilman muuta pestä pois lämpimällä vedellä ja saippualla. Jälkivärjäyksessä on huomattava, että vain hiusten jälkikasvu on kostutettava Triebolit-Henna-saippualla siten, että ylimenokohtaa aikaisemmin värjättyyn tukkaan ei huomaa.

Pulloissa mahdollisesti esiintyvät pohjasakat eivät vaikuta mitään värivaikutukseen. Ennen käyttöä on pulloa hyvin ravistettava ja käytön jälkeen on pullo heti jälkeen sulettava ilmatiiviisti. Paukkauksessa olevat tabletit on samoin sulettava ilmatiiviisti, koska ne muuten helposti imevät kosteutta itseensä ja siten kadottavat vaikutuksetaan.

A. B. F. Tilgmann O. Y.

Ei kommentteja :