20.7.10

Mustat asfalttikatot ja maalaamattomat pärekatot (mainos)Mustat asfalttikatot ja maalaamattomat pärekatot eivät ole monenkaan mielestä esteettiseltä kannalta katsoen juuri viehättäviä.

Tällaiset katot tuntuvat myös kolkoilta ja värittömiltä, siten usein häiriten ympäristöään. Asfalttikatot sitäpaitsi, kuten tunnettua, lisäävät melkoisesti huoneiden kuumuutta kesähelteellä.

TERAVA II-värillä sivellyt katot ovat paljon vaaleampia ja heijastuttavat senvuoksi auringonsäteitä, joten katto ei kuumene likimainkaan niin kovasti kuin musta katto.

TERAVA II-värit antavat miellyttävän leiman sekä katolle että koko ympäristölle.

Huvilanomistajat ja arkkitehdit ovat senvuoksi tervehtineet ilolla TERAVA II-värien ilmestymistä.

Nämä värit ovat valmistetut nimenomaan kattojen, sekä asfaltti- että pärekattojen maalausta varten.

Kun näissä väreissä oleva tervavernissa yhtyy kattohuovan impregnoimisaineisiin, niin TERAVA II tarttuu hyvin lujasti kiinni. TERAVA II-värit siis ajavat saman asian kuin tavalliset kattolakat, mutta niitä käytettäessä pysyy asfalttipahvi notkeampana, mikä sekin on etu.

Koska tervavernissa on parhaita impregnoimisaineitamitä on olemassa, suojelee se myöskin pärekattoja, samalla kuin se antaa niille kauniin, kestävän värin.

TERAVA II-värejä käytetään edullisesti tavallisen kattotervan asemesta.

TERAVA II-värejä on punaisia ja harmaansinertäviä vivahduksia.

Kun katto on maalattava TERAVA II-värillä, lakaistaan se ensin puhtaaksi jäykällä luudalla, minkä jälkeen katon siveleminen TERAVA II:lla toimitetaan tavallisella maalarinsiveltimellä. Väri kuivuu tavallisesti 6 tunnissa.

Näin voidaan huokealla hoitaa ja suojella kattoa, samalla kuin sille annetaan silmää miellyttävä väri, joka sopeutuu kauniisti ympäristöön.

Yksinvalmistaja:
Väri-Kaivo
Erikoistehdas värien ja lakkain valmistusta varten.
Konttori: Kammionk. 9, Helsinki. Puhelin: 44 808.
Sähköosoite: Värikaivo Helsinki.
Pankki: Kansallis-Osake_Pankki.

HUOM. Ylläesitetyt TERAVA II-värit ovat siis tarkoitettu kattojen maalaukseen. Niitä on ainoastaan punaista ja harmaansinertäviä vivahduksia. TERAVA-värit (ilman II-merkkiä) taasen ovat tarkoitettu asuinrakennusten, ulkohuonerakennusten, aitojen y.m. maalaukseen ja on niitä enemmän kuin 10 eri värivivahdusta.

Ei kommentteja :