13.4.21

Muotikatsaus

Revue des modes 7, 1924

Tänä kesänä muoti tahtoo voittaa luonnonkin väririkkauden. Mitä rohkeimpia ja erilaatuisimpia värisekotuksia ilmenee sekä hatuissa että puvuissa esikuvina on käytetty japanilaisia, itämaisia ja venäläisiä aiheita. Voiton kaikista vie punainen kaikissa eri vivahteissa, hennoimmasta vaaleanpunaisesta alkaen aina tummimpaan terrakottaan; loistavan intianpunaisen rinnalla on mitä lämpimin vadelmanpunainen, tumman granaatin, vienon korallin ja syvän kirsikan punainen. Niiden ohella paljon keltaista; okkerin, voikukan, primulan, mandarinin ja narsissin keltaista ja erilaisia vihreitä vivahduksia, jotka sulautuvat ihastuttavasti edellisiin. Valkea, musta-valkea, sininen-valkea ja loistavan violetti mikä näyttää erittäin hienolta sinisen kera päättävät kirjavan värisarjan.

Kesäkauden uutuuden muodostavat napit ja ripsut. Ensi sijalla ovat pienet, litteät helmiäis-, valkeat kivipähkinä- ja kaikissa muotiväreissä tarjolla olevat sarvinapit, jotka kiinnitetään rivittäin puvun etukaistaan tai sivuille tai taskujen reunoihin, jotta ne pistäisivät enemmän esiin.

Suosittuja ovat niinikään silkkiset ripsut ja pitkät tupsut. Ne ovat melkein aina samanvärisiä kuin itse kangas, mikä tekee erinomaisen hienon vaikutuksen. Kaula-aukkoa ympäröi kapea reunus tai kirjotusta linonista, valencienne-pitsistä, punoksilla kirjotusta organdista tai hienoraitaisesta pikeestä tehty kapea pojankaulus, johon tavallisesti liittyy samantapaiset kalvosimet. Kapeasta, kirjavasta nauhasta solmittu kravatti täydentää tämän sievän ja nuorekkaan kokonaisuuden. Hihattoman kesäpuvun terhakkana koristeena pienet, tuskin olkapäitä peittävät hihat muodostuvat aivan itsestään suorasta leikkauksesta ovat kyynärpäihin ulottuvat kalvosimet, jotka korvaavat hansikkaat ja antavat kapealle käsivarrelle hiukan pyöreyttä. Ne tehdään joko samasta kevyestä ja ohuesta kankaasta kuin pukukin tai samanvärisestä tyllistä ja pitseistä.

Nopein askelin me lähestymme kuumaa vuodenaikaa, ja etamini, foulardi, tafti, raakasilkki, organdi sekä ihastuttavat, kirjavat silkkikrepit pääsevät oikeuksiinsa. Viehättävimmät ovat läpinäkyvistä kankaista tehdyt, ruumiinmukaiset prinsessapuvut, sileät tai hiukan pyöristetyt volangit, ihastuttavat pliseeratut ja gofferatut puvut, joiden tiheät laskokset ympäröivät kiinteästi vartaloa ja kävellessä laajenevat tarpeen mukaan.

Ei kommentteja :