12.11.16

Ihminen ja hänen henkiset voimansa. 5. Aura.

Ihminen 12, 1.10.1925

Lukijoille lienee mielenkiintoista kuulla vähän tarkemmin ihmisen aurasta ja sen suhteesta sekä kuolevaiseen että kuolemattomaan maailmaan. Mielestäni tämä ihmistä ympäröivä magneettinen kehä onkin aineellisen ja henkisen maailman välittäjä, jota käytetään kaikissa henki-ilmiöissä mitkä tapahtuvat erilaisten herkkätuntoisten ihmisten kautta.

Koska selvänäkijät jo ammoisista ajoista saakka ovat kyenneet näkemään ihmistä, paikkoja ja esineitä ympäröivän auran, on varsin mielenkiintoista huomata, että tiede nyt on todistanut auran olemassaolon. Siis se tosiasia, joka muinaisajan selvänäkijöille jo oli tuttu, on nyt tieteen hyväksymä. Tästä asiasta meidän on kiittäminen erään lääkärin, tohtori Kilnerin tieteellisiä tutkimuksia, jotka ovat julaistuina kuvallisena teoksena. Keskustelumme kuluessa selitti tohtori minulle että järjestämällä pimeässä huoneessa määrättyitä värillisiälinssiä kehykseen, saattaa selvästi nähdä ne värilliset säteilyt, jotka ympäröivät kokeen alaisia esineitä. Tällä tavalla on tohtorin myös onnistunut määritellä eri henkilöiden terveystilaa ja taipumuksia tauteihin, varsinkin kaatumatautiin ja hysteriöön nähden. Ainoa eroavaisuus näiden tieteellisten kokeiden ja selvänäkijäin havaintojen välillä on niiden käytäntöön sovelluttamisessa. Selvänäkijä tietää auran värien merkitsevän määrättyjä luonteen ominaisuuksia ja tunnetiloja, kun taas lääkäri käyttää auramuotoja lääketieteen edistämiseksi, varsinkin mitä tulee tautien määräämiseen. Pääasia on, että selvänäköisyys nyt saa tukea tieteelliseltä taholta, jota vastoin epäilijät aikaisemmin pilkallisesti tuomitsivat koko asian pelkäksi haaveiluksi tai sairaaloisen mielikuvituksen tuotteeksi.

Mitä aura oikeastaan on?

Mistä se johtuu?

Mitä hyötyä siitä on?

Näitten kysymysten selvittämisestä olen kiitollisuuden velassa eräälle henkijohtajalleni. Kysyin häneltä: Tahdotteko olla ystävällinen ja sanoa minulle, mistä aura on kokoonpantu? Aineellinen ruumis esim. on kokoonpantu verestä, kudoksista, lihaksista, hermoista j. n. e., ja sitä ylläpitää ilma, jonka hengitämme ja ruoka, jonka syömme. Tähän hän vastasi: "En voi kertoa auran koko rakenteesta; se muodostuu ruumiin syntyessä. Kehitystään johtavien lakien mukaisesti vetää se puoleensa elonvoimaa sekä ilmastosta, että tähtimaailmasta, jotka ovat ikuisen voiman lähteinä. Nämä voimat ylläpitävät sen elämää. Sen eri osat ovat samanlaisia, mutta ei samoja kuin fyysillisessä ruumiissa. Kehittymättömissä ihmisissä se on suppea, tiivis ja väriltään melkein musta, mutta sielullisesti kehittyneissä se on suhteellisesti laaja ja voimakas, värien vaihtuessa ruumiillisen, sielullisen ja henkisen voiman mukaan. Se on rakennettu hienosta eetterimäisestä aineesta, jonka kokoonpano muuttuu kehityksen kuluessa. Se kasvaa ja kehittyy niistä hienoista virtauksista, jotka lähtevät sen omistajan sekä muiden ajatustoiminnasta.

Tämä aura eli magneettinen kehä on tärkeänä yhdistävänä siteenä kaikissa mediumisuuden sielullisissa ja ruumiillisissa muodoissa. Sen kemialliset ominaisuudet tekevät henkisille kemisteille mahdolliseksi vetää siitä ulos ja yhdistää eräitä sen aineksia, niin että ilmiöitä voidaan saada syntymään. Se on sielun herkkä kuvastin, josta sekä henkisten että ruumiillisten olentojen ajatukset heijastuvat vastaanottavaisiin mieliin. Se toimii aineellistumisen valinkaavana. Se on ainoa väline, jonka kautta henkimaailma voi toteennäyttää kuolemattomuuden. Se on välittäjä". Ja hän jatkoi vielä: "Sillä on toisiakin ominaisuuksia, sillä se sisältää sähköisiä ja magneettisia aineksia ja voimia. Se on myös elämän positiivisten ja negatiivisten ominaisuuksien varastohuone. Näiden molempien ominaisuuksien ymmärtämiseen pitäisi Kaikkien niiden pyrkiä, jotka tahtovat kehittää uinuvia voimiaan". — kysymykseeni, onko aura hypnottisten vaikutusten alainen, vastasi hän: On, kyllä, se on ajatuskanava ja sitä voivat semmoisenaan käyttä sekä henkiset että ruumiilliset olennot".

Itse olen tarkasti tutkinut auran eri värejä ja olen tullut siihen kokemukseen, että on hyvä käyttää värejä, jotka ovat sopusoinnussa auran kanssa. Tuhannet ovat saaneet kokea, että määrätyn värisen puvun käyttäminen on tuottanut onnettomuutta. Toisille on vahingoksi viheriäisen värin käyttäminen, toisille se taas tuottaa menestystä ja sama on kaikkien toistenkin värien laita. Miksi niin? Sen tähden, että käyttäessämme värejä, jotka eivät soinnu auran väreihin, saamme aikaan epäsointuisia väreilyjä ja tiloja, jotka sitten heijastuvat meihin ja ympäristöömme. Kaikkihan tiedämme, kuinka ihmeteltäviä tuloksia on saatu aikaan väri- ja sädekylvyillä ja kuinka määrätyt värit kodeissamme ja ympäristöissämme vaikuttavat hyvää sekä ruumiillisesti että sielullisesti. Sen tähden on tärkeää tuntea auramme värejä ja sovittaa ympäristömme sen mukaisesti.

Kykyä nähdä auraa voidaan kehittää seuraavalla tavalla. Pane eri värisiä paperilappuja rasiaan, sulje silmät, ota yksi lapuista ja paina se otsaa vastaan kulmakarvojen välillä. Keskittäen mielesi, koeta tajuta jotain väriä ja kun tätä käsrsivällisesti jatkat, tulet huomaamaan, että tajuamasi väri on juuri paperilapun väri. Jokaisella värillä on omat väreilynsä ja ne esiintyvät aikaa voittaen selvästi joko koskettamalla esinettä tahi tulemalla henkilön tahi sen ympäristön yhteyteen.

Opastaakseni niitä, jotka näkevät auran värejä, esitän seuraavan luettelon niihyödyksi sekä kehittyneille että kehittymättömille.

Valkoinen: puhtaus, pyhyys, henkisyys, henkinen muunnos.

Vaaleankellertävä: sama kuin edellinen vaikka vähemmässä määrässä. Pyrkimys täydellisyyteen.

Keltainen: Valpas, nopea, toimiva, henkisiä taipumuksia.

Oranssi: Vallan ja voiman saavuttaminen vaikeuksissa; hyvin menestyksellinen.

Punasinervä (malva): lempeä, vaatimaton, itsensä unohtava, henkisiä janoova.

Purppura: filosoofinen, herkkä inspriratsioneille, henkeä kaipaava, innokas hyviin töihin.

Vaalean sininen: kiintyvä, rehellinen, kestävä, hyväluontoinen ja rakastettava.

Tumman sininen: voimakas, psyykkisesti lahjakas (parantamiskyky ja selvänäköisyys).

Vaalean viheriä: toivorikas, ilomielinen, vaikeuksia voittava — kuten kevät voittaa talven.

Tumman viheriä: petollinen, itsekäs, epäystävällinen, kateellinen, kartettava.

Tulipunainen: oikeudellinen, tasa-arvoa harrastava, säntillinen ja tasainen luonnonlaatu.

Tiilenpunainen: aistillinen, itsekäs, intohimoinen, hillitön.

Likaisen ruskea: verenhimoinen, raju, juonikas, käärmeen tapainen.

Harmaa: ruumiillisesti kivulloinen.

Sumuinen: ruumiin ja mielen häiriöitä.

Musta: voi merkitä kuolemaa tai loassa rypevää elämää.

W. Ronald Brailey

Ei kommentteja :