26.6.18

Hiusvärjäyksestä 450 puntaa vahingonkorvausta.

Kähertäjä 10, 1928

Tuomari Lord Moncrieff ja jury skottilaisen piirioikeuden istunnossa Edinburgissa 22. VI. 1928 käsitteli loppuun ikävän riitajutun. Kantaja mrs. Christina Me Nair Burghor Macrossan, 64 Lauderdale Gardens, Hyndland, Glasgow, vaati vastaajalta, jona oli Mary London — hiusspesialisti ja kähertäjä, 6 Newton Street, Charing Cross, Glasgow — 750 punnan vahingonkorvausta.

Kantaja ilmoitti, että hän oli värjäyttänyt hiuksensa vastaajalla mrs. Mary Londonilla ja että ne sen jälkeen olivat tulleet harmaiksi. Hän vakuutti, että vastaaja oli käyttänyt "Inecto" väriä ilman hänen tietämättään. Oliko kantaja ollut tietoinen siitä, että kähertäjä ehdotti käyttää tätä väriä, hän ei muistanut sitä tarkanneensa. Väitti, että hänen hiuksilleen käytetty väri oli vaarallista laadultaan ja että jos sitä toisille henkilöille käytettiin, se katkeroitui kuten ärsyttävä myrkky sekä aiheutti "dermatitista" ja muita ihosairauksia. Tämän värjäyskäsittelyn tuloksena kantaja kärsi "dermatitista", joka alkoi hänen päässään ja levisi yli koko ruumiinsa. Hän kärsi suurta tuskaa ja hänen yleinen tilansa oli vakavasti horjutettu sekä "dermatitis", ollen palautuva sairaus, hän on vaarassa sairastumaan siihen uudelleen.

Puolustaja kielsi syynsä ja sanoi, ettei siinä ollut mitään laiminlyöntiä tai taidonpuutetta ja että hän huolellisesti näytti hoidettavalleen värin käyttämisen tavan ja määrän. Kantaja, hänelle kuuluvien neuvojen jälkeen, uskaltautui käsittelyyn, tietäen ihoaan vahingoittavan vaaran ja vaikka vastaaja oli tarvittaissa neuvonut kysymään lääkärin mieltä. Puolustaja ei käyttänyt väriä ottamatta lukuun asiakkaitten nimenomaisia selviä ohjeita ja neuvoja.

Jury tuomitsi yksimielisesti vastaajan maksamaan kantajalle vahingonkorvausta 450 puntaa.

Ei kommentteja :