5.3.17

Aline Hellén

Naisten ääni 5, 7.3.1925Aline Hellén, Suomen Käsityönystävien taitava tarmokas ryijyn kutoja, täytti tämän kuun 10p. 60 vuotta. Jo 35 vuotta hän on työskennellyt Käsityön ystävien liikkeessä, ollen alkuaikoina sen ainoa kutoja. Kaikki siellä valmistetut suomalaisaiheiset huonekalukankaat, oviverhot ja uutimet olivat hänen kutomansa ja niinikään hän suoritti kaikki värjäystyöt. Ystävien hankkimalla matka-apurahalla kävi hän nimittäin sekä Ruotsissa että Norjassa tutkimassa kasvisvärjäystä ja julkaisi matkalta palattuaan tätä värjäystapaa käsittävän teoksen, sekä toimeenpani kesäisin värjäyskursseja eri osissa maatamme.

Nyt kun Ystävien kutomatyöt ovat tulleet yhä moninaisimmiksi, on ne jaetut ja rva Helien hoitaa yksinomaan ryijykudontaa. Hänen viimeinen loistosaavutuksensa on Suomen ministerin kirjastohuoneeseen Tukholmassa tilattu suuri ryijy, josta ministerin puoliso, rva S. Söderhjelm, lausui suuren tyytyväisyytensä.

Merkkipäivänä kävi sekä "Ystävien" johtokunta, että henkilökunta häntä onnittelemassa ja lahjoitti hänelle m.m. taiteilija Malmströmin maalaaman kuvan kutomosta.

Ei kommentteja :